Kisling & Verhuyck

 

Een ingenieuze plot en een gezonde dosis 'sick humor'. (...) Een mooi staaltje van wat man en vrouw, ook in de literatuur, gezamenlijk vermogen.

Cees van Hoore in het Noordhollands Dagblad


Na elk vijf romans te hebben gepubliceerd, besloten Paul Verhuyck en Corine Kisling hun krachten te bundelen. Een 'Kisling & Verhuyck' bevat humor, ontroering, spanning en eruditie. De plot speelt zich af in het heden, maar het zijn gebeurtenissen uit het verre verleden die het verhaal in gang zetten. Hieronder volgt een kort overzicht.

Het Leugenverhaal verscheen in 2007. Deze roman, die een link legt tussen de graal- en de Reynaertlegende werd bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.

Een jaar later volgde Kwelgeest, waarin de oude volksheld Ulenspiegel voor ruzie en doodslag zorgt in het Leidse universitaire milieu.

De derde roman is de veelvuldig genomineerde De duim van Alva (2010), waarin blijkt dat de rol van de IJzeren Hertog nog niet is uitgespeeld.

In mei 2012 verscheen Zwarte kant, een roman over antieke boeken, Marie-Antoinette en obsessionele verzamelwoede.

Onder de links hiernaast is er meer over te vinden. De dood van Paul Verhuyck in 2018 heeft een punt gezet achter deze vruchtbare samenwerking en unieke klank.