Zwarte kant

 

Zwarte kant, Amsterdam-Utrecht, Arbeiderspers, 2012


In een dorpje in de Dordogne staan twee kastelen. Het elegante Cudessac, eigendom van de grootindustrieel en multimiljonair Durand, en het onherbergzame Rameuillac, in bezit van de verarmde baron de Malinobre. De Franse Revolutie op z'n kop.

In Cudessac, waar Marie-Antoinette lijkt rond te waren, wordt een congres gehouden over erotische spotschriften uit de achttiende eeuw. Maar porno blijkt dodelijk. Wanneer een van de sprekers op een verdachte manier om het leven komt, moet in allerijl een invaller worden gevonden.

De Nederlandse Nora Blanker is getuige van alle consternatie. Nora werkt bij het prestigieuze Amsterdamse antiquariaat Nil Novi en had besloten tijdens haar vakantie in de Dordogne een aantal congreslezingen bij te wonen. De ongeplande en verbijsterende voordracht van de invaller zet een reeks fatale gebeurtenissen in gang, waar Nora ongewild in meegesleurd wordt. Dat alles loopt uit op een even morbide als zenuwslopende finale.Geselecteerd door het Nederlands Letterenfonds voor


...Klik hier voor de folder.Recensies

"Een ontzettend vermakelijk boek!"

Pieter Steinz in de Tros Nieuwsshow


Een verhaal rijk aan taal, inhoud, historische kennis, fantasie, plot en originaliteit.

Ineke van den Bergen, De volkskrant 4****

Mooie mengeling van thriller, historische roman en een vleugje erotiek.

Telegraaf Vrouw 5*****

Zwarte kant is prachtig geschreven en heeft een interessant en intelligent plot.

Arie Storm, Vrij Nederland Thrillergids 4****

De sfeertekening is beeldend, het taalgebruik prachtig verzorgd, de plot is origineel en intelligent, het verhaalverloop onconventioneel (...) Een boek om genietend te lezen en te herlezen en er nog wat van te leren ook.

Kees de Bree, Crimezone 4****

Aangenaam om te lezen en intelligent opgebouwd.

Frans Smits, Historisch Nieuwsblad

Een verfrissende en met humor geschreven thriller.

NBD/Biblion