Een ingenieuze plot en een gezonde dosis 'sick humor'. (...) Een mooi staaltje van wat man en vrouw, ook in de literatuur, gezamenlijk vermogen.

Cees van Hoore in het Noordhollands Dagblad


Na ieder vijf romans te hebben gepubliceerd, besloten Paul Verhuyck en Corine Kisling hun krachten te bundelen. Een 'Kisling & Verhuyck' bevat humor, ontroering, spanning en eruditie. De plot speelt zich af in het heden, maar het zijn gebeurtenissen uit het verre verleden die het verhaal in gang zetten.

Het Leugenverhaal verscheen in 2007. Deze roman, die een link legt tussen de graal- en de Reynaertlegende werd bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.

Een jaar later volgde Kwelgeest, waarin de oude volksheld Ulenspiegel voor ruzie en doodslag zorgt in het Leidse universitaire milieu.

De derde roman is de veelvuldig genomineerde De duim van Alva (2010), waarin blijkt dat de rol van de IJzeren Hertog nog niet is uitgespeeld.

In mei 2012 verscheen Zwarte kant, een roman over antieke boeken, Marie-Antoinette en obsessionele verzamelwoede.


Laatst bijgewerkt op 20 november 2014

 

Een klik op de cover brengt u naar flaptekst, recensies, en de eerste pagina's van het boek.Zwarte kant, Arbeiderspers, 2012

In een kasteel in de Dordogne wordt een congres gehouden over erotische spotschriften uit de achttiende eeuw. Maar porno blijkt dodelijk...

Geselecteerd door het Nederlands Letterenfonds voor 10 books from Holland and Flanders.

 

De duim van Alva, Arbeiderspers, 2010

De stad is Antwerpen. Het decor is de Sinksenfoor, de jaarlijkse Pinksterkermis. De mensen zijn van vlees en bloed. Veel bloed...

 

Kwelgeest, Arbeiderspers, 2008

Welke kwade krachten beheersen de vakgroep Westerse antropologie in Leiden? In korte tijd vallen er vier doden. Is het de geest van Uilenspiegel die rondwaart?

 

Het leugenverhaal, Arbeiderspers, 2007

De afhandeling van een bescheiden erfenis roept Lucas Mingus, uitgever te Amsterdam, terug naar zijn geboortedorp in Zeeuws-Vlaanderen.